01/2337 731 Božidarevićeva 13, Zagreb

Kako rade 3d printeri

Naši printeri koriste LPD (Layer Plastic Deposition) tehnologiju. Osnova svakog isprintanog komada je trodimenzionalni model koji u potpunosti opisuje njegovu geometriju. 3d printer obradom trodimenzionalnog računalnog modela gradi tijelo i potrebnu potpornu strukturu. Kao gradivni materijal koriste se različite vrste topivih plastika u obliku žice. Žica ulazi u pomičnu zagrijanu glavu gdje se topi i potom istiskuje kroz mlaznicu malog promjera. Pri izlasku iz mlaznice materijal se precizno nanosi sloj po sloj i skrućuje u konačni oblik.

Za izradu nudimo širok spektar materijala: ULTRAT, GLASS (prozirni), HIPS, PCABS, PETG, koje biramo ovisno o namjeni dijela koji se izrađuje. ULTRAT, PCABS i PETG spadaju u skupinu materijala koje odlikuje čvrstoća, trajnost i otpornost na atmosferske utjecaje, dok HIPS i GLASS jamče vrhunski vizualni dojam isprintanih komada.

Prednost LPD tehnologije je mogućnost izrade kompleksnih oblika bez mnogih ograničenja koja postoje u tradicionalnim metodama proizvodnje. Prednost je i to što se koriste materijali koji su po svojim vizualnim i fizikalnim svojstvima slični proizvodima izrađenim od konvencionalnih plastičnih masa. 

LPD tehnologija se dokazala kao pouzdana i cijenom dostupna tehnologija koja je u kratkom vremenu može proizvesti male serije dugotrajnih i otpornih komada.

Tehnologija se najviše koristi za:

  • razvoj inovacija i funkcionalnih prototipova
  • izradu male serije kompleksnih komada
  • izradu specijaliziranih alata, pomagala i zamjenskih dijelova


Šaljite nam svoje modele.

KONTAKT

Finder trgovina i usluge d.o.o.
Božidarevićeva 13, 10000 Zagreb
tel: +385 1 2337 731
fax: +385 1 2337 730

OIB: 02934349073

Radno vrijeme: radnim danom od 9 do 17 sati.

Email:3D(at)finder.hr